مشاوره تلفنی برای چه افرادی مناسب است؟


 

مشاوره تلفنی

تفاوتهای زیادی بین مشاوره حضوری یا رودررو با مشاوره تلفنی وجود دارد. مشاوره تلفنی می تواند برای هر فرد کیفیت منحصر به فردی داشته باشد و شاید مشاوره گیرنده به دلایلی این نوع مشاوره را ترجیح دهد.

 

در مشاوره تلفنی شخص ناشناس می ماند و شاید بتواند راحت تر مشکلات خود را بیان کند. در این نوع مشاوره مرزها و فاصله های جغرافیایی از بین می رود و مشاوره گیرنده می تواند با روانشناس در هر موقعیت مکانی در تماس باشد.

اما سوال این است که کدام دسته از افراد بیشتر از مشاوره تلفنی سود می برند؟

1-نوجوانان:

نوجوانان به دلیل ویژگی‌های رشدی طبیعی خود مانند داشتن احساس دوسوگرایی (یعنی داشتن همزمان احساسات متضاد یا مختلط در مورد یك شخص، شیء یا موقعیت)، هویت‌ یابی، خودكفایی، استقلال‌خواهی و توجه به ظاهر، درخواست از دیگران را نوعی تهدید به عزت نفس خود تلقی می‌كنند. مشاوره تلفنی این امكان را فراهم می‌كند تا نوجوان به راحتی كمك دریافت كند. بدین ترتیب نوجوان می‌تواند هم ناشناس بماند و هم كنترل بیشتری بر موقعیت و بیان مشكل داشته باشد.

2-افراد منزوی و گوشه‌گیر،

افراد کم انرژی و دارای بیماری های مزمن: مشاوره تلفنی شیوه مناسبی برای كمك به افرادی است كه به دلیل آشفتگی های شدید، مشکلات جسمانی، افسردگی مزمن و اضطراب شدید قادر به رفتن به مراكز مشاوره نیستند. تماس تلفنی با یك مشاور شاید تنها گامی باشد كه این افراد می توانند برای دریافت كمك بردارند. با توجه به قابل دسترس بودن تلفن در تقریباً تمامی منازل مشاوره تلفنی می تواند جستجوی كمك را برای این دسته از افراد آسان سازد.

3- افرادی که گرایش جنسی خاصی دارند:

بیشتر دیده شده است که افرادی با تمایلات و گرایشات جنسی خاص به دلیل ترس از مراجعه حضوری به مشاوره تلفنی رو می آورند. این افراد ممکن است بدلیل همجنس گرایی، تغییر جنسیت، داشتن تمایلات جنسی متفاوت و… تمایلی به فاش کردن هویت خود نداشته باشند و از قضاوت شدن و پذیرفته نبودن تمایلاتشان به خاطر تفاوت با اکثریت جامعه ترس داشته باشند، به همین دلیل به مشاوره تلفنی روی می آورند.

5-افراد مستأصل و درمانده:

افرادی وجود دارند كه به دلیل تجربه یك ضربه روانی ناگهانی یا بحران كه تعادل روانی آنان را به‌هم ریخته است، احساس گم‌ گشتگی( ناتوانی در درست اندیشیدن) می‌كنند. برای چنین افرادی مشاوره تلفنی می‌تواند یك خط زندگی باشد.

6-افرادی كه به دلیل داشتن نگرش خاص ، قادر به مراجعه مستقیم نیستند:

برخی افراد به دلیل احساس غرور و شرم و… از مراجعه به روانشناس می‌ترسند. بنابراین مشاوره تلفنی شاید تنها راهی باشد كه این افراد می‌توانند از طریقآن كمك دریافت كنند. به طور کلی مشاوره تلفنی شیوه‌ای است كه فرد بدون تجربه مسائلی مانند تعیین وقت قبلی، قرار گرفتن در لیست انتظار و فاش كردن اطلاعات شخصیكه در مراجعه حضوری وجود دارد، كمك لازم را دریافت می‌كند.البته با تمام مزایای مشاوره تلفنی نمی‌توان گفت مشاوره تلفنی می تواند جایگزین مناسبی برای مشاوره حضوری یا رودررو باشد.

نویسنده: الناز سادات شریعت پناهی
متخصص روانشناسی/ میگنا

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *